Je hebt een eigen woning en gaat verhuizen

verhuizen met bestaande hypotheek

wij zijn goed

in wat we doen

Advies en begeleiding

Ondanks dat u al ervaring hebt op de huizenmarkt zijn er toch een aantal extra aandachtspunten. Geen enkel huis is exact hetzelfde en dat geldt uiteraard ook voor een hypotheekofferte. Wij berekenen graag met u welke situatie het beste bij u past en lopen het traject van het begin tot het eind met u door.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Doorstromers stappenplan

1

Hypotheektoets
Op basis van uw inkomen en hypotheekrente wordt u getoetst welk bedrag u maximaal kan financieren.

2

Maandlasten
De maandlasten zijn ondanks de toetsing van groot belang. U bepaald natuurlijk zelf, ondanks de toetsing, wat uw maximale maandlast mag en kan zijn.

3

Maximale lening
De maximale lening is natuurlijk van groot belang om uw maximale koopsom vast te kunnen stellen.

4

Eerst kopen of verkopen?
Deze keuze ligt uiteindelijk bij uzelf. Indien u eerst gaat kopen kan het zijn dat uw de lasten van die twee woningen moet betalen. Als u ervoor kiest om eerst te verkopen loopt u het risico dat uw droomhuis reeds verkocht is.

5

Risico
Hierbij duiden wij u op het feit indien u eerst gaat kopen de mogelijkheid bestaat uw oude woning niet tijdig verkocht is. Dit betekent voor een onbepaalde tijd dubbele lasten. Wij proberen vooraf een plan te maken om dit soort zaken zoveel mogelijk te vermijden.

6

Twee huizen dubbele lasten
Om door te gaan op de twee voorgaande punten kan dit extra lasten met zich meebrengen. Probeer dit bij uw hypotheeklastenberekening in te calculeren.

7

Bezichtiging
Nadat uw voorberekening gedaan is kan u gaan bezichtigen.

8

Aankooponderhandeling
Na de bezichtiging en de woning spreekt u aan dan start u de onderhandeling. Houdt u met de leveringsdatum van uw nieuwe woning wel rekening met de te verwachte duur van de verkoop van uw oude woning.

9

Koopsom
Na de onderhandeling heeft u de overeenstemming van oa de koopsom

10

Notaris
Bij de notaris wordt u uiteindelijk eigenaar van de nieuwe woning.

U wilt hypotheekadvies op maat?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak